RU  UA

Путін не піде на Київ: в Росії розповіли, в чому полягає план Кремля

В плани президента Російської Федерації Володимира Путіна не входить повномасштабний наступ на Україну - Кремлю достатньо підтримання джерела напруги в країні. Це стосується і інших країн пострадянського табору, за рахунок яких Росія продовжує грати роль головного модератора в переговорах зі США.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський політтехнолог і публіцист Станіслав Бєлковський.

"Я вважаю, що Путіну зараз не потрібен наступ на Київ, бо він ніколи не піде туди, де він не має 100-відсоткової підтримки. Якщо це вдалося з анексією Криму, де Путін був впевнений у прихильності місцевого населення до Росії, то такої мети не було під час окупації Донбасу. Проект "Малоросія" - це блеф", - заявив Бєлковський.

За його словами, Путін має вплив на країни колишнього СРСР через створені "гарячі точки", де він продовжує гібридну війну.

"Позиція Путіна полягає в тому, щоб, по-перше, створити розкол між США і європейськими країнами, по-друге, встановлювати прямі відносини з країнами Європи або налаштувати лояльні до Росії певні еліти, що дозволить Росії посилити там свій вплив. З іншого боку Кремль буде намагатися підтримувати постійну напруги в країнах пострадянського простору, щоб виступати модератором щодо цих країн у перемовинах зі США", - резюмував Бєлковський.