RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Науковці показали, як відбувається смерть зірки: вражаюче відео

Вчені зафіксували потужний гамма-викид на відстані 1 млрд світлових років від Землі - найбільший вибух у Всесвіті, який був коли-небудь виявлений і зареєстрований астрономами.

Про це повідомляє MAILONLINE.

За словами експертів Німецького електронного синхротрона в Гамбурзі, причиною вибуху стала смерть зірки і початок її перетворення в чорну діру.

Масивний гамма-сплеск, який складався з комбінації спостережуваних в небі яскравих рентгенівських і гамма-сплесків, що випускали далекі позагалактичні джерела, виявили через космічні телескопи Fermi and Swift за підтримки телескопа наземної стереоскопічної системи високих енергій (HESS) в Намібії.

Зірка вважається нашим «космічним заднім двором», що відбувається із сузір'я Ерідана.

"Спостереження з HESS кинути виклик усталеній ідеї про те, як гамма-промені виробляються в цих колосальних зіркових вибухах, які є криком народження чорних дірок", - сказала команда.

Спалах був вперше виявлена 29 серпня 2019 року і отримав назву GRB 190829A.

«Їх випромінювання (зірок - ред.) розділене на дві окремі фази: початкова фаза хаотичних миттєвих повідомлень, що триває десятки секунд, за якою слідує тривала, плавно загасаюча фаза післясвітіння», - пояснив Чжу.

Фахівці спостерігали післясвітіння протягом трьох днів після першого вибуху. Спостереження виявили схожість між рентгенівським випромінюванням і гамма-випромінюванням дуже високих енергій від післясвітіння - обидва компонента зникли синхронно.

Ці результати свідчать про те, що рентгенівські промені і гамма-промені дуже високих енергій в цьому післясвітінні були зроблені одним і тим самим механізмом.

Нагадаємо, з'явилося нове неймовірне фото центру Чумацького шляху.