RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Україну чекає третя хвиля коронавірусу, але є і хороші новини: лікар дав прогноз по COVID-19

Після зниження кількості виявлення нових випадків коронавірусу в Україні можлива третя хвиля коронавірусу, її можна очікувати вже через місяць. Однак вона може стати останньою, оскільки в країні вже виробиться колективний імунітет.

Про це розповів лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький в інтерв'ю ТСН.ua.

За словами медика, наступна - третя - хвиля коронавірусу в Україні буде останньою і очікується менш потужною. Вона може тривати 4 місяці і за її період може перехворіти ще 6 мільйонів українців. При цьому на тлі проведення вакцинації вона ще більше наблизить Україну до колективного імунітету.

"Ми не вгадаємо, чи буде ця хвиля, чи ні. Але якщо вона буде і триватиме кілька місяців, то так, вона буде останньою. Якщо зараз хворіє орієнтовно 25 тисяч людей вдень, то помножити на 10 і на 3, це - 750 тисяч, і, грубо кажучи, до мільйона людей зараз за місяць може перехворіти. А якщо відповідно хвиля підніметься, то ця кількість збільшиться у два рази. Таким чином ми отримаємо швидший перебіг, і за кілька місяців ще велика кількість людей перехворіє, тоді ми вже будемо наближатися до того колективного імунітету", - каже Жиравецький.

Він додав, що наступна хвиля коронавірусу буде легшою за попередні, адже значна частина українців вже перехворіла, а після останньої хвилі COVID-19 Україні вже не буде надто загрожувати українцям.

"Якщо ми перехворіємо, то коронавірус Україні вже не загрожуватиме сильно. І ще дуже важливе - нові штами не чіпають людей, які вже перехворіли. Навіть, якщо з'явиться новий штам, то ми не матимемо проблеми у сенсі повторних випадків зараження такої великої кількості людей. Звичайно, кілька людей можуть захворіти, але це, знову ж таки, одиниці", - резюмував лікар.

Читайте також матеріал "Апострофа": Багато українців захищені від коронавірусу навіть без вакцин - епідеміолог Наталя Виноград.