RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Чому не заводиться авто: названо найчастіші проблеми і як їх усунути

Автоексперти назвали найпоширеніші причини, з яких може не заводитися автомобіль і розповіли про їх усунення.

Про це пише Favorit Мotors.

Стартер. Якщо після повороту ключа (або натискання кнопки старту двигуна) нічого не відбувається або лунають нехарактерні клацання, то ймовірно проблема саме в ньому. На місці можна перевірити тільки контакти від акумулятора, і сам акумулятор. Для решти потрібні фахівці.

Генератор або акумулятор. Несправний генератор може не заряджати (або заряджати недостатньо) акумулятор, у якого не вистачає заряду, щоб запустити стартер. Старий акумулятор погано тримає заряд, часто проблема в чомусь одному. Акумулятор може бути розряджений, від чого не крутиться стартер, а панель приладів не включається. Якщо напруга ще залишилася машина попередить вас про розряджену батарею. Якщо ж зламався генератор, то полагодити його можуть тільки в сервісі.

Свічки запалювання. Двигун може не працювати і через відкладення на свічках запалювання, через них вони можуть не давати іскру. Зазвичай причиною цього може стати паливо поганої якості. Також причина може бути в зносі електрода або свічкового роз'єму.

Система подачі палива. Несправний паливний насос також може стати причиною того, що машина не заводиться. Він може згоріти, або справа в проводці. Само по собі це пристрій рідко ламається. Також проблема може бути в пошкодженому шлангу подачі палива або сильно засміченому паливному фільтрі, який перестає бути елементом, що фільтрує і перетворюється в заглушку.

ЕБУ. Несправний електронний блок керування двигуном також може не давати машині завестися. Причина може бути в корозії, яка пошкодила контакти на платі. Для визначення і усунення цієї несправності необхідно везти машину в сервіс.

Як повідомляв "Апостроф", 3 червня Верховна Рада збільшила штрафи для водіїв за зайвих пасажирів і вантажі.