RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Україна спростила в'їзд для іноземців: які потрібні документи

Уряд розширив список документів, які дозволяють в'їжджати до України під час карантину. ПЛР-тест тепер можна замінити експрес-тестом або сертифікатом імунізації.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Якщо зараз умовою є наявність негативного ПЛР тесту, то з завтрашнього дня перелік розширено до трьох документів: ПЛР-тест, експрес-тест на антиген або довідка про повну вакцинацію", - розповів виданню речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Відзначається, що вже в середу, 9 червня, на пунктах пропуску почнуть застосовувати норми постанови Кабінету міністрів від 2 червня 2021 року № 583.

Для перетину українського кордону іноземцям, крім страхового поліса буде потрібен негативний ПЛР або експрес-тест, який проведено не більше ніж за 72 години на момент перетину кордону.

Ті, хто отримав щеплення, можуть надати документ, який це підтверджує. Україна визнає вакцинацію препаратами, включеними ВООЗ в перелік дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Громадяни України, як і раніше повинні пройти самоізоляцію або надати документи, зазначені вище. Довідки про тестування або вакцинацію не потрібні дітям до 12 років.

Чинною залишається заборона на в'їзд з Індії іноземцям, українці при поверненні з цієї країни повинні піти на самоізоляцію.

Раніше "Апостроф" писав, що в Україні готові видавати міжнародний "паспорт" вакцинації проти COVID-19.