RU  UA

Дощі влаштували справжнє пекло: кілька міст України пішли під воду

Потужні зливи продовжують накривати Україну. Без світла залишилися десятки міст та сіл, а рятувальники не встигають відкачувати воду із затоплених дворів та будинків.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Рівне

Потужна злива перетворила на озера вулиці Рівного. Дощ стояв тут стіною. Тротуари нагадували бурхливі річки, а автівки були вище колес у воді.

Негода наробила біди і в області. Свій ранок жителі села Шпанів зустріли з градом.

Маріуполь

Сильні дощі паралізували рух транспорту у Маріуполі. Кілька вулиць міста залишилися без світла. Вода заливала під'їзди будинків, затоплювала гаражі та городину.

На автошляхах водовідводи не працювали. Громадський транспорт курсував не за графіком, або не виїжджав узагалі.

Київ

Розгулялася негода і у столиці. Каналізаційні стоки не могли впоратися зі зливою. А на додачу на голови киян посипався град.

Та поки лівий берег Києва заливало водою, на правому пройшов лише маленький дощик.

Загалом негода залишила без електрики понад 60 міст та сіл у п'яти областях України. Знеструмлена Житомирщина, Донеччина, Київщина, а також Чернівецька і Запорізька області. Комунальники працюють над відновленням електропостачання.

Дощі не припиняться і у середу, 9 червня. За прогнозами синоптиків, по всій території країни пройдуть грози. Проте мерзнути не доведеться. Повітря у деяких регіонах прогріється до +26 градусів.