RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Де в Україні можна бюджетно відпочити: ціни та як дістатися на курорти

Для тих, хто ще не визначився з місцем проведення своєї відпустки, варто задуматися про відпочинок по території України, де можна дешево і зі смаком провести літні дні.

Про це повідомляє finance.ua, які підготували ТОП-10 найбільш бюджетних місць для відпочинку в Україні.

Джарилгач (Херсонська область)

На острові Джарилгач практично відсутня будь-яка курортна атрибутика та інфраструктура. Є тільки чисте море, піщаний пляж і тиша. Можна знайти будиночок для мандрівників, але частіше туристи віддають перевагу наметам.

Щоб відчути себе українським Робінзоном Крузом, досить заплатити від 3 500 до 5 тисяч грн за 7 днів відпочинку на Джарилгач. У вартість включено: катер до острова і назад; триразове харчування + сезонні фрукти; групове спорядження, аптечка, дрова для вечірнього багаття; спортивний інвентар для дозвілля.

Якщо добиратися своїм ходом, то машиною потрібно їхати до Скадовську, потім на катері до острова. Або ж на поїзді доїхати до Херсона, а далі пересісти на автобус в Скадовськ.

Шацькі озера (Волинська область)

Чисте повітря на озерах, найбільшим з яких - Світязь, сосновий ліс. З розваг: прогулянки на човні, катамаранах, дайвінг, риболовля. Також є кафе зі смачною їжею.

Житло тут від 300-450 грн за добу в готелі, люксовий номер обійдеться в 1 200-2 600 грн зі сніданком. У наметовому містечку вартість розміщення коштує всього 30-40 грн. Включено душ, туалет, альтанки та місця для паркування (парковка теж приблизно 30-40 грн).

Щоб дістатися до Світязя, можна сісти на мікроавтобус "Київ-Шацьк-Світязь" за 500 гривень. Або ж доїхати на поїзді до Ковеля (200-300 грн), а потім пересісти на автобус до Світязя (від 66 грн).

Генічеськ (Херсонська область)

Генічеськ - курорт біля Азовського моря, з аквапарками і дельфінаріями. Тут також є лікувальні грязі. Недалеко розташований заповідник "Асканія Нова" та Рожеве озеро.

Доїхати до Генічеська можна на поїзді (300 грн) або автобусом (700 грн).

Житло тут різноманітне. Квартиру можна зняти однокімнатну за 500 грн на добу прямо в центрі, а в хостелах всього за 100 грн за ліжко-місце. Двомісний номер обійдеться в 300-600 грн.

Моршин (Львівська область)

Місто Моршин знаходиться в оточенні лісів, також є торф'яні грязьові джерела і мінеральне джерело, Мармуровий палац, стара церква Покрова Пресвятої Богородиці.

Крім того тут знаходиться багато здравниць, відпочинкових комплексів від 200 грн, готелі від 300. Квартира за добу коштує від 300 грн, а кімната всього від 150 грн.

З Києва квиток на поїзд до Стрия (14 км від Моршина) коштує 600-700 грн. Звідти добиратися електричкою або маршруткою (16-30 грн). Також можна поїхати автобусом за 500 грн.

Озеро Синевир (Закарпатська область)

На Міжгірщині в Карпатах знаходиться дуже красиве гірське озеро Синевир. Тільки воно досить холодне для людини і заборонено, хіба що якщо на плоту покататися. Для купання краще вибрати гірську річку Теребля.

Тут можна покататися на конях, порибалити.

У селі Синевирська Поляна можна зняти житло від 150 грн за добу. Готель буде коштувати від 300, а оренда будинку - 1200-1500 грн.

Щоб потрапити до озера, треба їхати до залізничної станції Воловець (650 грн), далі маршруткою до Міжгір'я, звідти до села Синевирська Поляна, від нього всього в пару км знаходиться в парк "Синевир" і саме озеро.

Лебедівка (Одеська область)

Навколо пляжного курорту сосновий і дубовий ліси, а також лиман Бурнас. Тут є лікувальна глина, а розкопані стіни грецького міста Тіра можна знайти в декількох км від Лебедівки в Білгород-Дністровському

Щоб дістатися сюди, можна сісти на поїзд до Одеси (200-400 грн), потім на автобусі за 130 грн.

У котеджі або гостьових будиночка можна добре відпочити і за 100, і за 3 000 гривень. Також можна розміститися за 80 грн з людини в наметі.

Бакота (Хмельницька область)

Затоплене село на Поділлі, поблизу Кам'янця-Подільського називають ще "української Атлантидою". З розваг: купання в Бакотський затоці, рибалка, катання на човнах, а також пошукати печери.

За 200 грн на поїзді можна доїхати до Кам'янець-Подільського або Хмельницького, звідти на автобусі до сіл Гораївка або Стара Ушиця, а далі близько 2 км дійти пішки.

Можна орендувати житло в Кам'янці-Подільському від 300 грн або ж оселиться в готель в селах Врублівці, Устя, Колодіївка або Велика Слобідка (200-500 грн).

Кінбурнська коса (Миколаївська та Херсонська області)

Це екологічно чистий курорт з соляними басейнами і пляжами.

На поїзді до Херсона буде коштувати 210-400 грн або до Миколаєва (200-390 грн), далі на автобусі і потім на катері (90 грн). Дороги там майже немає, тому доведеться в будь-якому випадку їхати на катері.

Намети біля моря коштують від 800 до 100 грн, минигостиница зі зручностями від 100 до 600, будиночок - 200 грн.

Блакитні озера (Чернігівська область)

Неподалік від озер знаходяться храми, а також різні види розваг.

Можна доїхати поїздом за 135 грн, потім пересісти на електричку до Блакитних озер (станція Грибова Рудня).

Оренда будиночка коштує від 600 до 2 тисяч грн. На базі відпочинку - 300 грн за номер. Намет знову ж є найдешевшим житлом.

Рассейка (Одеська область)

На пляжному курорті чисте море, пісок, цілющі лимани: Малий Сасик, Джантшей і Шагани.

Котедж можна зняти за 800 грн, в сезон буде за 1 500 грн. Будиночки зі зручностями на вулиці будуть коштувати всього 80 грн, а хороший готель від 300 грн.

Поїздом можна доїхати до станції Сарата (від 270 грн), потім на маршрутці. В Одесу квиток буде коштувати на автобус 180 грн. На автобусі з Києва до курорту можна доїхати по прямій за 500 грн.

Нагадаємо, названі недорогі п'ять курортів на Азовському морі, куди варто поїхати.