RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Часу у нас буде менше, ніж в 2014-му: український військовий оцінив загрозу нового удару військ Путіна

Шансів на те, що повномасштабного вторгнення Росії в Україну не буде, дуже мало, РФ чекає моменту, щоб це зробити.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив український військовий і політичний діяч, третій командир полку "Азов", старший лейтенант Національної гвардії України Максим Жорін.

"Десь з осені почалося, як це називали, "скупчення на кордонах військ РФ". Керівництво Росії і України спільно влаштували для нас театр про те, що загроза нібито десь уже поділася. Але з самого початку ми говорили, що загроза нікуди не зникла. А з початку "накопичення" шансів на те, що повномасштабного вторгнення не буде, майже не залишилося. Далі питання для РФ полягає в пошуку моменту, щоб це зробити", - сказав він.

Жорін додав, що в 2014 році Росія підібрала вигідний момент, коли Україна була в кризовому стані - і захопили її частину.

"Вони так само і зараз будуть чекати. У них для цього готово абсолютно все. І все станеться набагато швидше, ніж в 2014 році. Тому не треба себе обманювати. Часу у нас буде набагато менше. Тому ми не можемо дозволити собі чекати - новий "2014-й" рік буде ще більш кривавим і ще більш потужним з боку РФ. Вони до цього, на відміну від нас, готувалися і продовжують готуватися. Українська влада не зробила жодного кроку в цьому напрямку", - зазначив він.

За словами Жорина, сьогодні частково відбувається боротьба з політичною агентурою РФ, але цього недостатньо.

"Ми підтримуємо цей процес - з такими покидьками, як Віктор Медведчук, треба було давно закривати питання. І не тільки з ним, а з тими, хто в другому, третьому ешелоні "ватяної" агентури. Але це не можна робити по черзі або з відстрочкою. Це повинен бути комплекс заходів, де обов'язковою складовою буде обороноздатність країни. Цим українська влада майже не займається", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Новий "2014-й" рік буде ще більш кривавим і потужним з боку Росії - екс-командир полку "Азов" Максим Жорін.