RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Відпочинок в Україні на морі і не тільки: куди можна недорого поїхати на кілька днів

Поки поїздки закордон досі проблематичні через пандемію, можна подорожувати цікавими та недорогими місцями України.

“Апостроф” розповідає, де можна бюджетно провести відпустку чи вікенд.

Яремче

Це місто в горах ідеально підходить для повного занурення в гуцульську культуру. Найпопулярніший туристичний маршрут: від водоспаду Пробій, по стежці Довшуба на горі Маковиці, до музею Карпат в мініатюрі. Річка Прут підійде як для спокійного відпочинку, так і екстремального рафтингу.

Арабатська стрілка

Це найпопулярніше місце в Україні для відпочинку з дітьми завдяки теплому морю та великій кількості дельфінаріїв. В населених пунктах Генічеськ, Стрілкове, Щасливцеве та Генгорка можна оселитися за невисокими цінами.

Чернівці

В Чернівцях одна з найгарніших архітектур в Україні. Чернівецький університет або резиденція митрополитів нагадують Гоґвортс з кінофраншизи про “Гаррі Поттера”. Обов'язково варто прогулятися турецькою площею, Будинком-кораблем, вулицею Кобилянської та Ринковою площею.

Затока

Чи не кожен українець відпочивав на цьому курорті Чорного моря. Окрім дорогих баз відпочинку можна підшукати й бюджетні варіанти. Зокрема люкс-номер за 200 гривень на ніч.

Кам’янець-Подільський

Візитівкою міста є його фортеця, збудована в кінці XIV століття. Можна гуляти його подвір'ям, спуститися в підземелля, або піднятися нагору, щоб побачити незабутній краєвид. З найвищого мосту України Стрімка лань можна помилуватися Смотрицьким каньйоном. Також варта уваги не менш відома Хотинська фортеця.

Урзуф

Це доволі велике селище розташоване в Донецькій області. Проживання у гостьових будиночках біля моря коштує від 100 гривень з людини. Дітям може бути цікавий місцевий луна-парк.

Одеса

Навіть якщо ви вже гуляли Дерибасівською вулицею, в Одесі завжди багато розваг на будь-який смак та гаманець. Серед молоді найбільш популярними є пляж Аркадія з нічними клубами, для більш спокійного відпочинку підійдуть Відрада і Ланжерон.

Острів Джарилгач

На острів можна потрапити лише на катері чи теплоході. Ідеальний варіант для тих, хто хоче ізолюватися від мегаполісу. Не всім сподобається відсутність певних “благ цивілізації”, однак в цьому є власна автентичність.

Раніше ми також розповідали про локації відомого джазового фестивалю.