RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Варіант Дельта: чим він відрізняється від "класичного" COVID-19 і які відомі симптоми

Новий штам COVID-19, який широко поширився в Британії, відрізняється іншими симптомами.

Про це говорять медики, передає ВВС.

Як вказує автор дослідження Zoe Covid Symptom study, професор Тім Спектор, молодим людям, що підхопили варіант Дельта, може здатися, що у них просто сильний грип.

При цьому, хоча самі хворі можуть не відчувати особливого дискомфорту, вони можуть бути дуже заразними. За даними вчених, класичні симптоми коронавірусу зараз проявляються все рідше, захворювання як і раніше, як правило, супроводжується високою температурою, але втрата запаху вже не входить навіть до десятки найбільш характерних симптомів.

Особливості "британського" штаму коронавірусу: сильніший кашель і стомлення, рідше - втрата нюху.

"Якщо ви молоді, то, швидше за все, у вас будуть м'які симптоми, вам може здатися, що це просто грип або легке нездужання, але будь ласка, не виходьте з дому і замовте собі аналіз на коронавірус", - говорить лікар.

Крім класичних симптомів, явними ознаками захворювання ковідом були названі озноб, втрата апетиту і м'язовий біль. При цьому в офіційних рекомендаціях найважливішими ознаками ковіда як і раніше називаються: постійний кашель, висока температура, втрата або зміна смаку і / або запаху.

У червні Всесвітня організація охорони здоров'я вирішила позначати штами Covid-19 буквами грецького алфавіту. Так для британського варіанту вибрали букву Альфа, для південноафриканського - Бета, а для індійського - Дельта. Це зробили для того, щоб подолати стигму навколо країн походження вірусу.

Раніше ми писали, що на саміті G7 обговорили версію лабораторного витоку COVID-19 - на Китай чекає перевірка.