RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

На саміті G7 обговорили версію лабораторного витоку COVID-19 - Китай чекає перевірка

У другий день саміту G7, який проходить 11-13 червня в графстві Корнуолл на південному заході Англії, обговорили версію лабораторного витоку COVID-19, що міг призвести до пандемії коронавірусної інфекції. Китай можуть відвідати експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з ретельною перевіркою на другому етапі розслідування.

Про це на брифінгу повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус, пише CNN.

За його словами, на першому етапі розслідування з боку Китаю було недостатньо "прозорості і співпраці".

"Перша фаза дослідження походження не була остаточною. Є чотири гіпотези, але не остаточні. Я вважаю, що всі чотири гіпотези повинні бути відкритими. І нам потрібно перейти до другого етапу, щоб дійсно дізнатися походження", - зазначив Гебрейесус.

Як зазначив гендиректор ВООЗ, за найжичою оцінкою, з моменту пандемії, в світі на коронавірус захворіли понад 174 мільйонів чоловік, при цьому 3,75 мільйона - померло.

Він пояснив, що знання походження цього вірусу допоможе запобігти його повторенню. Ось чому так важливо співробітництво з китайською стороною, а також прозорість, щоб зрозуміти і знайти походження коронавірусу.

сподіваюся, що на другому етапі буде краще співробітництво і прозорість, щоб ми могли проникнути в корінь походження вірусу", - підсумував Гебрейесус.

Раніше "Апостроф" повідомляв, в британській розвідці допускають, що пандемія коронавірусу могла виникнути через витік вірусу з лабораторії в Ухані.