RU  UA

Ось і кінець світу: міста України "пливуть" через рясні зливи

Україну продовжують накривати рясні зливи та грози. Вулиці міст перетворилися на річки, а через негоду сотні населених пунктів залишилися без світла.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Хмельницький

Сильна злива накрила Хмельницький у вівторок, 15 червня. За пів години вулиці у місті перетворилися на річки. Вода залила проїжджу частину, а пішоходам довелося шукати хоча б частинку суші, аби перейти дорогу.

Одразу після початку негоди почалися перебої з телесигналом та Інтернетом. Перестали працювати й камери на вулицях міста.

Дніпро

Потужна злива накрила і Дніпро. На деяких дорогах через високий рівень води зупинився рух транспорту. Через це утворилися чималі затори.

Зливові каналізації не впорались з потоком води. У деяких місцях вона навіть змила асфальт.

Разом зі зливою здійнявся сильний вітер. Він гнув рекламні щити та валив дерева. На щастя, минулося без поранених.

Одеса

Не оминула злива і Одесу. У курортному місті дощ перетворив узбіччя вулиць на стрімкі річки. Вітер там зносив торгові намети і ламав дерева. Одне з них упало просто на автівку.

Маріуполь

Тим часом у Маріуполі за наслідки негоди можуть отримати грошову компенсацію. Там спеціальна комісія розглядає можливість оперативного виділення допомоги людям, чиї будинки пошкодила сильна злива.

Розмір виплати залежить від збитків. До 15 тисяч - якщо підтоплений будинок разом із двором, і до 8 тисяч гривень - за двір, який постраждав. Стихія у Маріуполі підтопила майже 200 домогосподарств у всіх районах міста.

І хоча синоптики сьогодні обіцяють киянам небо без опадів та температуру до 27 градусів вище нуля, у ДСНС попереджають, що по всій Україні встановлено жовтий рівень небезпеки. В окремих регіонах очікуються грози, вітер та навіть град. Тож людям радять бути особливо обережними.

За останніми даними рятувальників, унаслідок негоди без світла залишились 177 населених пунктів у восьми областях.