RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Бойовики ЛНР "допитали" Протасевича - в Україні проти Лукашенка хочуть завести справу

Бойовики так званої Луганській народної республіки заявили, що отримали нібито свідчення білоруського журналіста Романа Протасевича "в скоєнні злочинів на території Донбасу в складі українського батальйону "Азов".

Про це повідомив "генпрокурор" ЛНР Сергій Горенко, передає "Інтерфакс".

"Отримані свідчення Протасевича дозволили просунутися в розслідуванні порушеної ЛНР в травні 2021 року кримінальної справи", - повідомив Горенко.

Нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що направив депутатське звернення генпрокурору Ірині Венедиктової про співпрацю Олександра Лукашенка з терористами так званих ЛНР.

"Де-факто, це означає, що Олександр Лукашенко, який силою захопив і утримує владу в Білорусі, визнав терористичні" республіки ", - йдеться в повідомленні нардепа.

"Наша реакція повинна бути різкою і чіткою. Це зазіхання на нашу територіальну цілісність! Україна повинна відкрити кримінальну справу проти Лукашенка за співпрацю з терористами", - додав Гончаренко.

16 червня і з-за інциденту з примусовою посадкою авіалайнера Ryanair (рейс FR4978) в Мінську і затриманням опозиційного журналіста Романа Протасевича посли ЄС затвердили санкції проти Білорусі. Під них потрапили 78 фізичних та 7 юридичних осіб з Білорусі.