RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Це один з гачків: Кравчук вказав на хитрий план Росії щодо полонених українців

Росія використовує українських громадян, які перебувають у в'язницях на її території і в ОРДЛО, як "гачок" для того, щоб схиляти Україну до все нових поступок.

Таку думку в розмові з "Апострофом" висловив глава української делегації в тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

"Тому що питання полонених - це один з гачків, як вони вважають, для того, щоб кожен раз спонукати Україну до якихось інших поступок. Мовляв, ви не зможете вирішити це питання без вирішення політичних питань, проведення виборів", - зазначив Кравчук .

Він додав, що в Росії знають, що президент України Володимир Зеленський тримає питання обміну полоненими на особистому контролі.

"... тому вони думають, що, якщо ми погодимося на якісь стратегічні поступки, наприклад, спочатку проведемо вибори, а потім вирішимо питання безпеки, тоді і всі інші питання вирішимо", - пояснив глава української делегації в ТКГ.

Однак "вирішувати питання" Росія пропонує не в Нормандському форматі, і навіть не в ході переговорів президентів або хоча б глав МЗС, а в прямому діалозі України з бойовиками.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Заручники Путіна: як Україні "вдарити" по Кремлю, щоб розблокувати обмін полоненими.