RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Як в Україні оформити субсидію онлайн: шість простих кроків

Українці можуть оформляти субсидії не виходячи з дому, що особливо актуально в період пандемії коронавірусу.

"Апостроф" розповідає про 6 простих кроків для оформлення соцдопомоги.

Крок 1. Для початку потрібно зайти на сайт Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua/) в рубрику "Е-сервіси"

Крок 2. У цій рубриці слід вибрати розділ "Субсидії".

Крок 3. Після цього користувача автоматично переведе в потрібний розділ, де потрібно заповнити форму, а саме вибрати 1 з трьох способів реєстрації.

Крок 4. На стартовій сторінці Системи надання послуги попередньої реєстрації документів про призначення житлової субсидії, заявнику пропонується вибрати один з варіантів реєстрації / входу.

У разі обрання "реєстрація або увійти з ідентифікацією електронним цифровим підписом" і "реєстрація або увійти з ідентифікацією BankID", уявлення і підписання документів відбувається виключно в електронному вигляді без необхідності особистого відвідування управління соціального захисту.

У разі обрання "реєстрація або увійти за адресою електронної пошти" зазначено, що необхідно подати документи в паперовій формі (після заповнення форми на сайті вам прийде ПДФ-версія цього видання, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і занести в орган соціального захисту).

Крок 5. Після успішного входу в систему буде здійснено перехід до заповнення електронних форм:

- Заяви про призначення і надання в грошовій формі (вказується відділення банку),

- Декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Крок 6. Після заповнення всіх необхідних реквізитів необхідно перевірити і підтвердити правильність внесених даних, і подати документ.

Після цього на електронну адресу прийде повідомлення з інформацією про електронний заяві на призначення житлової субсидії успішно зареєстровано, а також буде вказано його номер.

Після всього цього, при необхідності з заявником зв'яжуться співробітники Міністерства (регіонального органу), щоб узгодити додаткову інформацію або уточнити які-небудь дані.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, кому доведеться подавати заяву про призначення субсидії повторно.