RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Lambda крокує по планеті: що відомо про новий американський штам COVID-19

Виявлений у Південній Америці штам коронавірусу під назвою Lambda вже зафіксовано в 29 країнах світу. Штам, який ще називають "C.37" або "варіант Анд", є більш заразним і призводить до більшого числа госпіталізацій та смертей.

Про це повідомляє видання DW.

Всесвітня організація охорони здоров'я у своєму щотижневому інформаційному повідомленні заявила, що штам Lambda 14 червня визнали "варіантом, який викликає інтерес" в зв'язку з його "підвищеною поширеністю" в Південній Америці.

Так, за даними влади Перу, штамм Lambda набув широкого поширення в цій країні, а 81 відсоток всіх випадків COVID-19 з квітня 2021 року були викликані саме цим штамом. Про підвищену поширеність нового штаму повідомили також інші країни, включаючи Аргентину і Еквадор.

Як зазначила ВООЗ, штам Lambda містить мутації, які можуть підвищити заразність вірусу або посилити його стійкість до антитіл. При цьому медики не мають достатньо даних про новий штам. Для більш повного розуміння штаму Lambda потрібні додаткові дослідження.

Як повідомляв "Апостроф", українські вчені прогнозують початок нової хвилі COVID-19, яка може прийти з Росії через території на сході нашої країни. Нова хвиля може початися ще влітку на основі штаму коронавірусу "Дельта" і стати могутнішою за попередню хвилю, пік якої припав на початок квітня 2021.