RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Бойовики пішли на підлу провокацію на Донбасі - постраждав мирний житель

В Авдіївці Донецької області при обстрілі зі сторони ворога постраждав мирний житель, який отримав кульове поранення з великокаліберного кулемету.

Про це повідомила Операція об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Так, у суботу, 19 червня, з 17:50 по 18:05 російські бойовики відкрили вогонь по Авдіївці з околиці окупованого населеного пункту Каштанове.

Українські військовослужбовці надали першу медичну допомогу 32-річному постраждалому та доправили до лікарні. Водночас наслідки обстрілу були зафіксовані українською стороною Спільного центру з контролю та координації (СЦКК). Вони, зокрема, висловили велику стурбованість ігноруваням ЗС РФ та російськими найманцями домовленостей про дотримання стійкого і безстрокового перемир'я, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи.

"Провокаційні обстріли населених пунктів з боку кремлівських найманців становлять безпосередню загрозу життю та здоров'ю мирного населення, а також свідчать про прагнення Російської Федерації до подальшого загострення ситуації по всій лінії розмежування сторін", - йдеться у повідомленні.

Крім того, подібні агрессивні дії окупаційних військ є грубим порушенням Міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей.

Раніше ми писали, 18 червня у Львові попрощались із військовослужбовцем 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Романом Галухою, який загинув у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Нагадаємо, 28 травня на Донбасі бойовики скинули заборонені міни у двір житлового будинку.