RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

​Спека в Україні наступає: синоптик попередила про пилові бурі

Поки одні фахівці розповідають, яка встановилася погода на морських курортах України, інші попереджають про прийдешнє погіршення погодних умов.

Про це синоптик Наталка Діденко розповідає на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, в Україні триватиме спека. І в середу, 23 червня, в більшості областей денна температура повітря очікується +30-35 °С. На Півдні і Заході України завтра існує ймовірність локальних дощів з грозами.

При цьому у підвищення температури є одна перевага - гаряче повітря добре підсушить атмосферну вологу, тому переважно буде без опадів.

Синоптик просить українців бути дуже обережними з киданням недопалків, облаштуванням вогнищ і мангалів, а також злочинним підпалюванням трави чи сміття.

Наталка Діденко також попередила про загрозу пилових бур. За її словами, за такої синоптичної ситуації вони цілком можливі. І якщо раніше пилові бурі мали більше шансів на Півдні і Сході України, то зараз вони забралися набагато північніше, як це було 16 квітня 2020 на Києві.

Експерт розповіла, що 23 червня в Києві очікується суха спекотна погода з температурою повітря + 32-34 °С. Спека триватиме до кінця тижня, і вже в неділю стовпчики термометрів опустяться до 27-29 градусів тепла.

"Апостроф" попереджав, що на Україну насувається "пекельна" спека, а температура підскочить до +35.