RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

П'ять курортів на Азовському морі, на які варто поїхати у відпустку

Відпочинок на Азовському морі в порівнянні з минулим курортним сезоном, практично не подорожчав.

"Апостроф" розповідає про п'ять курортів, на які варто звернути увагу на Азовському морі.

Урзуф - велике курортне селище на березі Азовського моря в Донецькій області. Знаходиться Урзуф між Бердянською і Білосарайською косою. Місцеві стверджують, що впродовж всього літнього сезону тут немає комарів, що характерно для деяких азовських селищ. Така перевага обгрунтовано відсутністю в Урзуфі грязьових лиманів. У селищі можна зустріти стилізовані під старовину колони, а місцеві об'єкти інфраструктури носять імена античних богів і героїв.

Море тут досить глибоке. При цьому лінія дна досить полога, а значить, купання безпечно навіть для дітей.

Кириловка- знаходиться на півострові між Утлюкським і Молочним лиманами. Це затоки з солоною водою, які благотворно впливають на місцевий мікроклімат. Тому відпочинок в Кирилівці може підтримати імунітет.

Для дітей і дорослих буде цікаво сходити в дельфінарій і в аквапарк. Також можна зайнятися віндсерфінгом. Сім'єю можна з'їздити на Заповідний Бирючий острів. Також чоловіки можуть отримати насолоду від риболовлі.

Щасливцеве розташоване в Генічеському районі Херсонської області. Воно знаходиться на Арабатській стрілці, досить вузькій смужці суші, що відокремлює Азовське море від озера Сиваш. Щасливцеве характеризується частою вітряною погодою - тут пряма берегова лінія без мисів і бухт, які допомогли б перерозподілити потоки повітря.

У Генічеську море дуже дрібне і тепле, а центральний пляж і зовсім називають дитячим через невелику глибину. Туристів на цей курорт також приваблює солоне озеро Сиваш з оздоровчими грязями. Крім того, в Генічеську більш розвинений рівень сервісу, житла, обладнання пляжу і зон відпочинку. Але при цьому ціна оренди житла тут найчастіше нижчі, ніж на Арабатській стрілці.

У Бердянську радять з'їздити на косу, яка давно стала самостійним курортом. Зараз там працює близько ста баз відпочинку та оздоровчих закладів. Також в місті є аквапарк (дорослий квиток - 580 гривень), дельфінарій (200 грн вхід) і зоопарк (200 гривень для дорослих і 150 для дітей).

У 2021 році більше половини українців планують провести свій літній відпочинок в Україні - ціни на оренду житла на деяких українських курортах стартують від 80 гривень.