RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

До України "прийшов" штам коронавірусу "Дельта": чим небезпечна мутація і які її симптоми

У середу, 23 червня, секретар РНБО України Олексій Данилов повідомив, що в Україні зафіксовано два випадки захворювання штамом коронавірусної інфекції "Дельта", який раніше виявили в Індії. Мутація більш заразна і непередбачувана, також має нові симптоми.

Про відмінності "індійського" штаму COVID-19 повідомляє "Апостроф".

За словами епідеміолога Наталії Виноград мутація вірусу, відома як "Дельта" або "індійський" штам, поширюється швидше і має вищий показник смертності.

Медик заявила виданню "РБК-Україна", що при зараженні цієї модифікацією коронавірусу спостерігається у 2,6 раза більше важких форм хвороби, в 1,6 раза частіше виникає необхідність в реанімаційних заходах. Крім того "Дельта" більше вражає дітей, ніж вихідний варіант COVID-19.

Індійський лікар-інфекціоніст Абдула Гафур назвав чотири нових небезпечних симптоми, властивих "Дельті", пише "Лента". Це діарея, порушення слуху, важкі шлункові розлади та утворення тромбів, яке призводить до гангрени.

"Індійський" штам коронавірусної інфекції за останні півроку поширився більш ніж на 60 країн.

21 червня влада Індії повідомила про появу ще новішого штаму коронавірусу, який отримав назву "Дельта плюс". На сьогодні відомо про 20 випадків зараження. Нова версія здатна знижувати активність антитіл у людей, які отримали імунітет з допомогою щеплення або перенесеного захворювання.

Раніше в Британії заявили, що вакцини проти коронавірусу Pfizer і AstraZeneca в більш ніж 90% випадків здатні захистити від індійського штаму коронавірусу, відомого як "Дельта".