RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Аномальна спека не піде геть: синоптики дали прогноз погоди в Україні до кінця літа

Після пекельної спеки в червні 2021 другий місяць календарного літа - липень - теж принесе в Україну традиційну спеку.

Про це завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух розповіла "Апострофу".

"Найвищі температури у нас характерні для липня і першої половини серпня. Очевидно, що цього року цей період може бути найбільш спекотним за все літо", - пояснює Віра Балабух.

Згідно з розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, з початку липня і до середини місяця буде зберігатися температура на рівні 29 градусів тепла. При цьому країну будуть атакувати зливи і шквали.

Ближче до середини липня варто чекати хвилю похолодання до +20 градусів. Але щойно екватор місяця буде пройдено, стовпчики термометри знову покажуть близько 30 градусів тепла.

Що стосується аномальної спеки (вище 30 градусів тепла), то така ймовірність цього літа, за словами Віри Балабух, зберігається.

"За даними Європейського центру середньострокових прогнозів, ймовірність того, що температура буде вищою за норму в Україні, становить 50-60%. Зберігається ймовірність, що в окремі періоди літа у нас буде зберігатися аномально висока температура", - додала метеоролог.

Прогноз погоди на липень в Києві Фото: world-weather.ru

Перші 15 днів серпня, за розрахунками Леоніда Горбаня, будуть одними з найспекотніших.

Так, з 1 по 15 серпня стовпчики термометрів показуватимуть близько 33-35 градусів вище нуля. Окрім того, 8 і 15 серпня очікуються опади. В середині серпня спека трохи спаде: народний синоптик прогнозує близько 30 градусів з позначкою "плюс", починаючи з 15 серпня.

З 22 серпня стане ще свіжеіш: температури повітря будуть на рівні 22-24 градусів тепла в денний час доби, і близько 10-11 градусів тепла вночі. Ця температурна картина і збережеться до кінця літа. Втім, 24, 25 і 29 серпня в Україні ще очікуються дощі.

Прогноз погоди на серпень у Києві Фото: world-weather.ru

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Погода на літо: шквали, повені та аномальна спека півтора місяці" .