RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Інцидент з британським есмінцем в Чорному морі: на вулиці знайшли секретні документи з його маршрутом

В англійському графстві Кент на автобусній зупинці знайшли засекречені документи міністерства оборони Великої Британії, які містять детальну інформацію про британський есмінець "Дефендер" і британські збройні сили. В одному з документів, зокрема, описується ймовірна реакція РФ на прохід зазначеного есмінця через води біля узбережжя окупованого Криму.

Про це повідомляє BBC News, за спостереженнями яких, знайдені документи і презентації PowerPoint виходять з офісу високопоставленого чиновника міністерства оборони.

Близько 50 сторінок просто лежали за автобусною зупинкою в Кенті рано вранці 22 червня, напередодні того, що сталося в Чорному морі. Коли анонім, який знайшов документи, зрозумів, що вони мають делікатний характер, то вирішив оповістити про це BBC News.

Фото: BBC News

Як дійшли висновку в інформагентстві, судячи з пакету документів по есмінцю "Дефендер" з описаним мирним походом в українські води з корабельної артилерією в ангарі, Велика Британія розраховувала на агресивну реакцію Росії.

Крім того, як заявляє інформагентство, в ще одному пакеті документів говориться про докладний план можливої військової присутності Великої Британії в Афганістані після завершення там операції НАТО під керівництвом Штатів.

На даний момент розпочато розслідування. За словами представника Міноборони, співробітник відомства повідомив про втрату конфіденційних оборонних документів.

Фото: BBC News

Детальніше читайте в нашому матеріалі: "Морський бій" під Севастополем: чого домагається Путін на Чорному морі.