RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Україна в липні перетвориться в тропіки: прогноз синоптиків

Синоптики дали докладний прогноз погоди на липень 2021 року.

Про це повідомляє "Сегодня".

За даними народного синоптика Леоніда Горбаня, погода в липні буде спекотною, зі зливами, бурями і грозами. Таку погоду він порівняв з тропіками. З 1 по 4 липня буде душно, але з дощами, приблизно +28 градусів тепла. Потім на 5 днів прийде волога, буде як в парильні. З 8 по 12 липня знову повернуться природні катаклізми, але температура повітря впаде до +22. Випари піднімуться вгору і знову настане парилка. Середина липня буде спекотною до +35 градусів в тіні. Потім найсильніші зливи знову накриють Україну в кінці липня 21-22 числа. Буря очікується 25 по 27 число. І з дощами і теплою погодою українці перекочують в третій місяць літа.

Про стихію, що розбушувалася в липні також згадують в Укргідрометцентрі.

"Висока температура і потім зміна її на більш холодну будуть утворювати смерчі, особливо в степових районах, їх буде більше, ніж в червні. Така картина спостерігалася в кінці червня в Східній Європі", - повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко новинному сайту "Сегодня".

За його словами, варто бути готовими до можливих неполадок через негоду в липні: знеструмлення населених пунктів, підтоплень, розмивання доріг. Найсильніші дощі очікуються на заході, півночі країни, а також у Вінницькій області - 62 мм і більше. Найменше опадів буде на півдні України.

Прокопенко сказав, що середня температура повітря в липні буде + 20-25 градусів, максимальна температура може досягти +41 в Дніпропетровській області та в окупованому Криму.

Погодні сайти вказують на те, що опади будуть випадати в другому місяці літа майже через день. Водночас спекотніше всіх буде жителям сходу і південного сходу України: Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької областей. Починаючи з 10 червня температура буде до +30, а в Луганській області і більше 30 градусів тепла.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні до кінця літа. За їх словами, аномальна спека не піде.