RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Рада зробила приємний "сюрприз" для жителів ОРДЛО

У вівторок, 29 червня, Верховна Рада ухвалила закон, який скасовує притягнення до відповідальності громадян України, що мешкають на тимчасово окупованих територіях, за в’їзд до ОРДЛО та виїзд звідти через Росію. Штрафи не будуть призначатися за певних умов. За документ проголосували 292 народні депутати.

Про це повідомляє Укрінформ.

Закон встановлює, що до громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, не застосовуватиметься адміністративне законодавство, яке передбачає відповідальність за порушення порядку в’їзду до ОРДЛО та виїзду звідти.

Послаблення діятиме в період карантину або під час блокування діяльності КПВВ на лінії розмежування в разі наявності підстав гуманітарного характеру, визначених Кабінетом Міністрів.

Такими підставами вважаються повернення до місця проживання, возз’єднання сім’ї, важка хвороба або смерть близьких родичів, необхідність забезпечення лікарськими засобами або отримання лікування, прийняття спадщини, навчання в закладі освіти, виїзд з тимчасово окупованої території на місце проживання в іншій державі.

Варто зазначити, що наразі за порушення порядку в’їзду до ОРДЛО передбачено покарання у вигляді штрафу від 1,7 тис. грн до 5,1 тис. грн. Ті самі дії, вчинені повторно або групою осіб, тягнуть за собою штраф в сумі від 5,1 тис. грн до 8,5 тис. грн.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Операція "паспортизація" в ОРДЛО: навіщо це Путіну і як відповідає Україна