RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Навчання Sea Breeze-2021: чому вони так дратують Росію

Росію лякає незвично масштабний характер нинішніх навчань Sea Breeze в Україні, які проходять з 28 червня по 23 липня в Чорному морі і на півдні країни.

Про це повідомляє DW.

Окупанти закликають відмовитися від проведення Sea Breeze, відповідну заяву опублікувало посольство РФ в США. Назвали навчання "масштабними і агресивними".

Sea Breeze-2021 стали наймасштабнішими з дня їх заснування в 1997 році. В них беруть участь 32 країни, серед яких США, Австралія, Болгарія, Бразилія, Великобританія, Греція, Ізраїль, Канада, Латвія, Нідерланди, Румунія, Туреччина, Південна Корея і Японія. Це 5 000 військових, 32 корабля, 40 літаків і 18 команд спеціальних операцій.

"Навчання будуть розділені на чотири основні фази: прибуття сил і розгортання пунктів управління, фаза злагодження сил, активна фаза, підведення підсумків і згортання сил. Серед заходів в ході навчань називаються відпрацювання морського протистояння, маневри на суші, водолазні операції, операції по припиненню морських операцій та відпрацювання протиповітряної оборони, протичовнова боротьба, пошуково-рятувальні операції", - йдеться в повідомленні.

У 2021 році в Україні планується ще п'ять міжнародних військових навчань.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експерт пояснив, чого домагається Путін погрозами та інцидентами в Чорному морі.