RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Одесі стартували наймасштабніші в історії вчення Sea Breeze 2021: всі подробиці і фото

28 червня в Одесі відбулася урочиста церемонія відкриття щорічних міжнародних навчань "Сі Бриз".

"Апостроф" розповідає про завдання і нюанси проведення масштабних навчань.

Мета навчань "Сі Бриз"

Головне завдання заходу - підтримка морської регіональної безпеки і забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні.

В рамках Sea Breeze буде проводитися підготовка військовослужбовців, штабів і підрозділів ВМС ЗС України до спільної роботи зі збройними силами держав-членів НАТО.

У чому особливість навчань у 2021 році

У 2021 році навчання будуть наймасштабнішими за всю історію їх проведення. Участь в них візьмуть 30 кораблів, близько 40 літаків і вертольотів, а також 3 тисячі військовослужбовців і десятки одиниць техніки.

Склад учасників

Крім України і США, в навчаннях беруть участь представники 29 країн. У їх число увійшли Австралія, Албанія, Об'єднані Арабські Емірати, Бангладеш, Болгарія, Бразилія, Великобританія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Єгипет, Ізраїль, Італія, Канада, Литва, Латвія, Молдова, Норвегія, Пакистан, Польща, Румунія, Сенегал, Туреччина, Франція, Швеція, Японія, Північна Ірландія.

Як довго триватимуть вчення

Навчання пройдуть з 28 червня по 10 липня в Одесі, Очакові, на Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний, Первомайський та інших населених пунктів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Головний акцент під час навчань буде зроблений на відпрацювання протичовнової, протикатерної, протиповітряної оборони, протимінних діях, прибережних і морських операціях з перехоплення та протидії незаконним збройним формуванням.

Навчання Sea Breese проводяться на території України починаючи з 1997 року.