RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Росія вивела в Чорне море всі свої кораблі через навчання "Сі Бриз"

28 червня в Одесі стартували щорічні міжнародні навчання "Сі Бриз". Росія намагається протидіяти їм - для спостереження за міжнародними морськими маневрами вона вивела в море весь корабельний склад Чорноморського флоту.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Головного управління розвідки Міноборони України.

Як заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, такі дії РФ викликані її страхом втратити свою домінуючу роль на півночі Чорного моря.

"Військова розвідка України відзначає, що з 2015 року Росія почала стрімко нарощувати в окупованому Криму свою військову складову. І коли проходять міжнародні військові морські навчання Росія відпрацьовує різні способи і методи ураження тих угруповань, які створюються в Чорному морі. Однак міжнародне співтовариство демонструє свою солідарність з Україною і докладає спільних зусиль щодо забезпечення безпеки в нашому регіоні. Росія цього реально боїться ", - зазначив Вадим Скібіцький.

При цьому, за його словами, спроби РФ продемонструвати свою готовність застосувати силу неспівмірну з потенціалом тих країн, які беруть участь в "Sea Breeze - 2021".

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін висловив занепокоєння тим, що Україна проводить навчання Сі Бриз в Чорному морі. За його словами, західні країни "приперлися до кордонів Росії" після того, як РФ нібито зменшила число військових на кордоні з Україною.