RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

В Україні почав діяти карантин проти штаму "Дельта": правила в'їзду в країну

В Україні з 2 липня вступили в силу карантинні обмеження для протидії штаму "Дельта". Зокрема, нові норми стосуватимуться в'їзду в країну іноземців і громадян України.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

Іноземці (крім власників виду на проживання) і особи без громадянства старше 12 років, які прибувають з Індії, Великобританії, Росії та Португалії або перебували на території цих держав не менше 7 днів протягом останніх двох тижнів, мають здати експрес-тест на антиген на пункті пропуску. В'їзд в Україну їм дозволять при негативному результаті. Відмова від проходження тесту загрожує забороною на в'їзд.

Українці, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території нашої країни (крім тих, хто молодше 12 років) і прибули з чотирьох вищевказаних держав або перебували на їхній території менше 7 днів протягом двох тижнів, також повинні пройти тестування на антиген в пунктах пропуску. При отриманні позитивного результату вони повинні піти на самоізоляцію або в обсервацію.

Список держав буде оновлюватися в залежності від ситуації з поширенням коронавірусу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Польща ввела обов'язковий десятидобовий карантин для українців, які не отримали щеплення або не перехворіли COVID-19.