RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Перекриття кордону з Білоруссю: українські прикордонники розповіли про ситуацію

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про повне перекриття кордону з Україною, але попри це, за останню добу істотних змін обстановки або зменшення пропускних операцій на кордоні України з Білоруссю не спостерігалося.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Відзначається, що ввечері 2 липня оперативні чергові Житомирського та Чернігівського прикордонних загонів отримали інформацію від чергових суміжних органів охорони кордону Білорусі, що з 20:00 2 липня вони перейшли на посилену охорону кордону.

"Варто зазначити, що таке посилення - це звичайна практика під час святкування різних знаменних дат, а сьогодні (3 липня, - "Апостроф") в Білорусі відзначають День Республіки", - відзначили прикордонники.

За даними ДПСУ, за минулу добу на в'їзд в Україну з Білорусі пропущено майже 2 тисячі осіб, а в зворотному напрямку - понад 1 700 осіб. Ці показники вищі, ніж середньодобові за минулий місяць, що, ймовірно, пов'язано з вихідними.

У суботу, 3 липня, спостерігається також досить активний рух через пункти пропуску на цій ділянці.

"У пропускних операціях ніяких ознак, що свідчать про перекриття кордону, як це повідомляли ЗМІ з посиланням на Олександра Лукашенка, не спостерігається", - резюмували у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", МЗС України відреагувало на тотальне перекриття кордону з Україною невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Диктатор звинуватив Україну в нібито "постачанні величезної кількості зброї".