RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

За ніч може накрити: лікар розповіла про підступний характер штаму "Дельта"

Україна повинна готувати клінічні бази і продовжувати вакцинацію населення, оскільки "Дельта" штам коронавірусу може викликати нову хвилю COVID-19.

Про це розповіла лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська, передає УНН.

За її словами, влада останнім часом не завжди враховує думку фахівців, а нова хвиля COVID-19 може накрити Україну за одну ніч.

Лікар-інфекціоніст нагадала, що американські фахівці розділили штами коронавірусу на кілька категорій: штами, що викликають інтерес (періодично виникають, їх багато циркулює, але вони не викликають ні важкі форми, ні поширюються швидше, аніж інші штами - ред.), і штами , що викликають заклопотаність.

І агресивний "Дельта" штам коронавірусу потрапив у другу категорію після того, як за ним спостерігали півтора місяці. Вона попередила, що мутації, в тому числі індійська, може вислизати від імунітету, а за ніч новий спалах COVID-19 здатний накрити всю країну.

"Це штами, які вислизають від імунітету, як вакцинального, так і природного, і набагато інтенсивніше передаються. Це означає, що потрібно готувати клінічні бази, тому що ви пам'ятаєте, як все швидко розвивається. З сьогодні на завтра - нема коли думати. Зараз все добре, а буквально за ніч, грубо кажучи, може накрити. Я, коли читаю лекції студентам, завжди кажу: при інфекційних захворюваннях можна заснути, а прокинутися вже в зовсім іншій життєвій парадигмі. І ці штами, які можуть вислизати від діагностичних тест-систем і трошки стійкі до нашого лікування, гірше відповідають на терапію", - підкреслила Ольга Голубовська в інтерв'ю журналістам.

Раніше ми розповідали, що в ВООЗ зробили гучну заяву через штам "Дельта".