RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Наше вкрадене майбутнє: волонтер написала несамовитий пост про героїзм і смерть українських моряків

Український волонтер Іра Альчинська з нагоди Дня ВМС України нагадала, якою ціною українські моряки протистояли російській агресії у 2014 році.

Відповідний допис з'явився у особистому мікроблозі Facebook.

За словами волонтера, з Днем ВМСУ вона більше не може привітати свого батька, а лише брата, який служив на БДК "Ольшанський".

"Це велика мужність і велике горе самому вбивати свій корабель. Заливати бетоном ходову. Крушити все навкруги від горя і безсилля. Не віддавати ворогу. Любов до кораблів проносять у серці назавжди. Ця любов сильніша за любов до жінки.

Я знаю легкий мінний тральщик "Черкаси". Біль мій Черкаси. Гордість наша U-311. Всі кораблі ВМС України отримали наказ швартовки. П’ять не підкорились. "Вінниця", "Ольшанський", "Кіровоград", "Чернігів", "Черкаси". Вийшли в глибину Донузлаву для спротиву. Гордість наша "Черкаси". Все, що спитав твій командир: "Хто готовий чинити спротив- лівий борт, хто ні-правий". Хлопчики золоті! Хлопчики відважні! Лише лівий наш борт. Ви втримали ваше море", - зазначила Іра Альчинська у своєму Facebook.

Вона нагадала, як російські окупанти намагалися знищити мінний тральщик "Черкаси", коли ворожі гелікоптери атакували його впродовж двох годин.

Волонтер також пригадала історію курсантів (севастопольської Академії військово-морських сил ім. П.С. Нахімова - ред.), які не скорилися ворогу навіть після того, як офіцери здали корпус окупаційним військам.

"Вас тримали в казармі. А ви вирвались і кричали. Тримали руку на відважному серці і кричали Ваш Гімн. Усією силою своїх молодих легень. Плакали і кричали. І ворожий потонув у вашій Любові і Вірності Україні. Чи є сильніша Любов? Чи є сильніша Вірність? Чи є сильніша Гідність і Мужність? Ще не вмерла України і слава, і воля,Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля...", - продовжила Іра Альчинська у мікроблозі.

Вона також додала, що перший випуск Одеського корпуса проігнорував відпустку і відправився на Донбас де загинуло за Україну багато молодих офіцерів.

"Так і лягли там, під синім небом Донбаса. За свою Україну.Хлопчики юні, хлопчики наші прекрасні Вкрадене наше майбутнє. Душу й тіло ми положим за нашу свободу...", - резюмувала волонтер у своєму дописі, присвяченому до Дня ВМСУ.

Раніше ми розповідали, що звільнені з полону українські моряки зворушили мережу благородним вчинком.