RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

В Україні буде спека до +35 градусів: кліматолог дала "гарячий" прогноз на липень

У липні в Україну повернеться червнева спека. Стовпчики термометра на частини території можуть піднятися до 35 градусів тепла.

Про це "апостроф" розповіла заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

"Денна температура в межах 33-34 градусів тепла - це буде максимальний показник у липні. Що стосується сходу, то там більш посушлива і спекотна погода - там можуть бути температури до 35 градусів", - сказала вона.

Начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик в коментарі "апостроф" зазначив, що в липні варто очікувати приблизно таких же високих температур повітря, які спостерігалися і в червні.

"Але ці температури, згідно з прогнозами, випадають на другу половину липня. Але 30 градусів - нормальна температура для Києва, так було і 100 років тому. Прогнозувати чергове оновлення температурних рекордів складно, але температури за 30 градусів у липні будуть", - сказав він.

Нагадаємо, що 25 червня в столиці була зафіксована температура + 35,4°C. Таким чином, був побитий температурний рекорд, який тримався з 1885 року.

Більше читайте на сайті "Апостроф" в статті: "Погода в липні: дощі, бурі і багато днів пекельної спеки".