RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зеленський в Одесі привітав моряків зі святом: фото і відео урочистої церемонії

Вранці 4 липня президент України Володимир Зеленський привітав моряків з нагоди Дня Військово-морських сил України в Одесі, де зараз проходять масштабні військові навчання Sea Breeze.

Про це повідомляє "Думська".

Урочиста церемонія розпочалася з хвилини мовчання на честь військовослужбовців, які загинули на російсько-українській війні.

"Шановні моряки! Завдяки вашій чесній службі, Військово-морські сили поступово стають тією силою, яка несе в собі професіоналізм, високий моральний дух, має ефективні озброєння і техніку. Сила національного флоту, разом з іншими військами, є опорою нашої дипломатії, національної цілісності України. Завжди, а особливо за часів російської агресії, ВМСУ - одна з найголовніших складових обороноздатності і безпеки країни", - сказав Зеленський під час урочистих заходів на причалі Одеського морвокзалу.

Потім Зеленський нагородив кількох військовослужбовців, піднявся на борт патрульного катера "Старобільськ" і попрямував у відкрите море для покладання вінків на воду.

Також над одеською акваторією пройшов повітряний парад з вертольотами Мі-14 і Мі-8, парою Ан-26, четвіркою Су-27 і британським "Єврофайтером". Були і два американських конвертоплана V-22 Osprey і Boeing P-8 Poseidon в супроводі двох Су-27.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що волонтер написала зворушливий пост про героїзм і смерть українських моряків.