RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Прикордонники розповіли, як росіяни погрожували і плуталися під ногами на навчаннях Sea Breeze

Українські прикордонники розповіли, що під час спільних з НАТО навчань в акваторії Чорного моря Sea Breeze росіяни постійно намагалися всіляко заважати. При цьому вони не гребували хитрощами та погрозами.

Про це розповіли на сайті Держприкордонслужби України.

Так, стало відомо, що під час навчань Sea Breeze кораблі Чорноморського флоту РФ і бойові катери ФСБ часто підходили до українських і НАТОвських кораблів на небезпечну відстань. При цьому особливу активність кораблі агресора проявляли тоді, коли кораблі НАТО та України наближалися до газоконденсатних родовищ.

У такі моменти кораблі РФ моментально починали "загрожувати" та повідомляти про якусь вигадану небезпекиу в цьому районі, через яку курс потрібно змінити,

Один з ворожих кораблів - патрульний корабель ЧФ РФ "Павло Державін" - навіть не гребував використанням сигналу "судно, позбавлене можливості управлятися".

При цьому варто відзначити, що українські прикордонники навіть пропонували росіянам допомогу. Однак, як і слід було очікувати, ті говорили, що просто "чекають наказ зверху" і що у них немає ніяких проблем.

Як би там не було, українським і НАТОвським морякам вдалося успішно завершити навчальні маневри та викрити кожну провокацію росіян.

Нагадаємо, що днями навчання Sea Breeze-2021 Чорному морі завершилися, а перший корабель-учасник відправився на батьківщину: фото і відео.