RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Україна буде під ударом стихії: синоптик дав прогноз на другу половину літа

До третьої декади липня Україна буде у владі пекельної спеки, а після очікуються зливи. До кінця місяця температура стане більш комфортною, але спека повернеться в серпні.

Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань в інтерв'ю виданню "Сегодня".

Протягом найближчого тижня температура продовжить підвищуватися - в південних і східних регіонах ртутні стовпчики підскочать до +40.

"Далі на нас чекає удар стихії. Розпочнеться він з сильних злив, за два дні, 21-22 липня, випаде 15-20 мм опадів, але без ураганів і градобою. Буря можлива через три дні, з 25 по 27 липня. Дощу буде менше, а температура - вище, вдень 29-31 градус тепла", - поділився прогнозом Леонід Горбань.

За його словами, температура в кінці місяця буде комфортною, але знову зі зливами.

Народний синоптик впевнений, що в серпні опадів майже не буде, а ось спеки вистачить з лишком. До середини місяця він очікує до +40 при майже повній відсутності хмар.

Після 18-го можлива коротка передишка, коли температура на два-три дні впаде до +20-22 градусів. Перед Днем Незалежності знову потеплішає до +26-28 градусів. На прощання літо "розридається" проливним дощем.

Раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух попередила, що аномальна спека не піде до кінця літа.