RU  UA

Не дають лікування і перевозять в "залізних банках": як у Криму ставляться до українських політв'язнів

Український патріот Іван Яцкін, якого незаконно засудили в окупованому Криму, потребує негайного обстеження та лікування. А заарештований на півострові російськими спецслужбами журналіст Владислав Єсипенко втратив свідомість, коли його перевозили з будівлі суду.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

У Івана Яцкіна загострилися хронічні хвороби. Через запалення судин у нього утворились трофічні виразки, він страждає від головного болю.

За словами українського омбудсмена Людмили Денісової, в адміністрації СІЗО Сімферополя всі прохання надати Яцкіну допомогу ігнорують. Тож вона звернулася до міжнародної спільноти. Українця Івана Яцкіна незаконно засудили на 11 років колонії суворого режиму.

Тим часом незаконно заарештований журналіст Владислав Єсипенко більше двох годин у шалену спеку їхав у закритому металевому боксі. Через це чоловік втратив свідомість. На прохання відкрити двері конвойний відповів, що це забороняє інструкція.

Про інцидент журналіст написав своїй дружині у листі. Він назвав таке перевезення навмисними тортурами.

Фрінлансера "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка затримали в березні цього року в окупованому Криму. Його звинувачують у співпраці з українською розвідкою.