RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Українців знову налякали локдауном: в МОЗ розповіли, як його уникнути

У МОЗ України попереджають про можливість повторного введення локдауну. Однак при цьому у відомстві зазначають, що цього можна уникнути.

Про те, що потрібно зробити для уникнення жорсткого посилення карантину, розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "РБК Україна".

За словами голови МОЗ, Україна може не допустити такого сценарію розвитку подій. Однак він зазначив, що для цього буде потрібно не тільки дотримання всіх діючих карантинних обмежень.

Не менш важливим пунктом в процесі боротьби з пандемією є вакцинація людей старших поколінь, які перебувають у зоні ризику.

За словами міністра, якщо ця група населення (люди старше 60 років) буде щеплена на 80%, то країна зможе впоратися з потенційним зростанням кількості інфікованих.

"Тому, розглядаючи доцільність введення локдауна, ми перш за все говоримо про те, що ми хочемо захистити найбільш вразливі групи населення. Найбільш вразливі групи - це люди старшого та похилого віку", - підкреслив Ляшко.

Також він додав, що якщо старших людей вдасться захистити шляхом вакцинації, то країна зможе звертати більше уваги на економіку.

Раніше ми також повідомляли, що на Закарпатті двоє людей вже перехворіли штамом "Дельта".