RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Космічний феєрверк: астрономи показали приголомшливі фото прилеглих галактик

Дослідники зробили космічні зображення прилеглих галактик, які показують розташування молодих зірок, що нагрівають газ навколо себе. Нові спостереження дадуть можливість астрономам більше дізнатися про зірки, а також просунутися на шляху до розгадування множин загадок всеосяжного космосу.

Про це повідомляє MAILONLINE.

Вчені вважають, що в цих регіонах галактик формуються зірки. Астрономи використовували для деталізованої фіксації величезні телескопи. Цей проєкт зміг дослідникам допомогти дізнатися більше про те, як хмари газу формують зірки. Однак що саме викликає зореутворення - залишається загадкою.

Фахівці досліджували 30 тисяч туманностей теплого газу за допомогою 15 мільйонів спектрів і 100 тисяч областей холодного газу в 90 прилеглих галактиках, щоб створити картину утворення зірок.

Надалі вчені сподіваються, що це відкриття допоможе їм дізнатися як саме формуються зірки всіх розмірів і використовують газ для зростання. Холодні хмари на фото - частина галактик, що забезпечують зіркову сировину.

Найближчі галактики NGC 1300, NGC 1087, NGC 3627 (угорі зліва направо), NGC 4254 і NGC 4303 (внизу зліва направо) на Multi-Unit Spectroscopic Explorer (MUSE) на дуже великий телескоп (VLT) ESO Фото: ESO / PHANGS

Галактика NGC 1300, зі смугою зірок і газу в центрі, розташована приблизно в 61 мільйон світлових років від Землі в сузір'ї Ерідана Фото: ESO / PHANGS

NGC 4303 - галактика смугою зірок і газу в центрі, розташована приблизно в 55 мільйонів світлових років від Землі в сузір'ї Діви Фото: ESO / PHANGS

NGC 1087 - галактика приблизно в 80 мільйонах світлових років від Землі в сузір'ї Кита Фото: ESO / PHANGS

NGC 3627 - галактика приблизно в 31 мільйон світлових років від Землі в сузір'ї Лева Фото: ESO / PHANGS

Нагадаємо, науковці розрахували місце в Чумацькому Шляху, де могла зародитися ще одна цивілізація. На їхню думку, земляни не отримали сигналів від братів по розуму через дефіцит ресурсів.