RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Піти на пенсію за віком: влада придумала, як залучити українців до системи соцстрахування

У Мінсоцполітики придумали, як залучити в систему соціального страхування громадян із так званої "тіньової" зайнятості. Для цього розробляється спеціальний законопроект.

Про це повідомила в ефірі одного з телеканалів глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна, передає видання "УНН".

За словами Лазебної, зараз в Україні це є проблемою, оскільки неформальна зайнятість стає все більш поширеним явищем. Експерти стверджують, що в Україні зараз приблизно півмільйона громадян працюють неофіційно. Ні за кого з них не сплачуються податки. Це негативно позначається не тільки на них (оскільки вони не зможуть вийти на пенсію в передбаченому законодавством віці) а й на тих, хто вже вийшов на заслужений відпочинок.

За словами Лазебної, законопроект, який здатний вирішити цю проблему, вже розроблений. Зараз він спрямований на експертизу в Міжнародну організацію праці.

"За нашими експертними підрахунками, півмільйона людей не матимуть тих необхідних одного-п'яти років, що дають їм право піти на пенсію в установлений вік. І над цим ми працюємо. Ми розробили законопроект і відправили його на експертизу в Міжнародну організацію праці, і будемо рухати його далі, тому що чим більше людей залучено в систему соціального страхування, чим більше працює, тим більше вони мають право на гідну пенсію, тому це питання номер 1", - заявила Лазебна.

Раніше ми також повідомляли, що в Мінсоцполітики дали раду про те, де і як контролювати свій трудовий стаж для пенсії.