RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Ще одна європейська країна відкрила кордони для українців: що потрібно знати

З 26 липня відновлюється режим в’їзду до Королівства Швеція для громадян України.

Про це інформується на сайті МЗС України. Також відповідну інформацію підтвердили і на офіційному сайті шведського уряду.

Залишається чинною вимога щодо наявності негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19 або наявності сертифікату про вакцинацію.

Наразі Швецією визнаються лише сертифікати про вакцинацію, видані в країнах ЄС/ЄЕП або в Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії чи Ватикані.

В’їзд до країни буде дозволений, якщо з дати отримання другої дози вакцини covid-19 пройшло 14 днів.

ПЛР-тест має бути зроблений за 48 годин до в’їзду в Швецію (рахується час з моменту здачі біологічного матеріалу). Вимога поширюється на іноземців, яким виповнилось 18 років.

Тест на covid-19 можна зробити в аеропорту Арланда.

Від вимоги щодо наявності негативного тесту на COVID 19 при в’їзді до країни звільняються громадяни, які подорожують з Данії, Фінляндії, Ісландії та Норвегії.

Відмітимо, що все більше країн відкривається для українських туристів. Нещодавно Євросоюз вніс Україну до зеленої зони і тепер до деяких улюблених міст можна в'їжджати навіть без вакцинації. У середу, 21 липня, стало відомо, що свої кордони для щеплених проти коронавірусу українців відкрила Словаччина.