RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Є кілька варіантів: які вакцини в Україні можуть врятувати від штаму "Дельта"

Вакцини, якими прищеплюють українців, здатні зупинити поширення штаму коронавірусу "Дельта", який вже добрався до України.

Про це розповів голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО Сергій Комісаренко на телеканалі "Україна 24".

За його словами, це AstraZeneca - якого б виробництва вони не були, індійська Covishield чи зроблені в Китаї чи Італії, CoronaVac - особливо добре ця вакцина продемонструвала себе в Бразилії та Індонезії, захищаючи там від бразильського варіанту коронавірусу і Moderna та Pfizer.

Комісаренко наголосив, що вакцини ефективні проти варіантів первинного вірусу.

"Так, вони готувалися проти первинного уханьського варіанту, але всі решта варіанти несуттєво відрізняються від уханьського. Тому що структура їхня дуже подібна. Це зрештою не нові віруси, а варіанти мутації первинного вірусу. Можливо, менш ефективно, але захищають. Вони роблять імунну систему, яка допомагає нам бути менш контагіозними, менше людей інфікуються, легший перебіг захворювання, менша летальність", - констатував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві вже можна пройти тест на виявлення штаму "Дельта" після того, як у столиці зафіксували перші випадки зараження.