RU  UA

Готуйте валізи: відразу кілька країн відкрили кордони для українських туристів

З кожним днем усе більше країн відкривають свої кордони для туристів із України. З 26 липня обмеження для українців скасували Португалія, Швеція та Фінляндія.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 14:00 на Апостроф TV.

Португалія

Аби поїхати до Португалії, достатньо мати довідку з негативним ПЛР-тестом. Зробити його необхідно за три доби до виїзду або ж можна показати тест на антитіла.

Без обмежень пропускатимуть туристів із сертифікатом про вакцинацію. Дозволений в'їзд з будь-якою метою на Мадейру та Азорські острови. От тільки мандрувати дозволили лише до 8 серпня. Це рішення можуть змінити будь-якої миті.

Швеція

Перелік документів, із якими можна подорожувати до Швеції, майже не відрізняється від португальського. Проте тут ПЛР-тест слід зробити не пізніше ніж за 48 годин до в'їзду.

Фінляндія

У Фінляндію дозволили їхати лише повністю вакцинованим туристам або тим, хто вже перехворів. При чому після введення другої дози препарату має минути щонайменше два тижні. Невакциновані туристи мають здати тест на COVID-19 до в'їзду або на кордоні, потім самоізолюватися і через три дні здати ще один тест. У разі порушення цих вимог - буде штраф.

Іспанія

З 27 липня українських туристів прийматиме і курортна Іспанія. Туди поїхати можна не лише з посвідкою про вакцинацію, але й зі свіжим негативним ПЛР-тестом або з довідкою про одужання.

Пускати до себе українських туристів у Європі почали після того, як Рада ЄС внесла Україну до так званої "зеленої" зони. Проте у кожної країни діють свої санітарні правила. Ознайомитися із ними можна на інтерактивній мапі МЗС.

У Держприкордонслужбі запевнили, що карантинні обмеження не завадили українцям подорожувати. Там назвали топ-10 країн, в які найбільше їздили українці. У лідерах опинилася Польща. Сусідню країну відвідало майже 2 млн громадян.

На другій позиції Туреччина, яку відвідали понад 700 тисяч українців. Примітно, що цей показник у шість разів більше за минулорічний. До трійки найпопулярніших країн потрапив Єгипет. Далі у списку розташувалися Угорщина, Росія, Румунія, Білорусь, та Словаччина.

Утім з подорожами варто поквапитися, оскільки у ВООЗ не виключають нової хвилі коронавірусу вже восени.