RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Популярна у заробітчан країна ЄС готова приймати українців: названа дата і умови

Португалія відкриває свої кордони для туристів з України.

Про це розповів в соціальній мережі Twitter голова МЗС України Дмитро Кулеба.

Так, за словами міністра, вже з 26 липня португальські кордони будуть відкриті для українців, незалежно від видів транспорту. Таке рішення було прийнято португальською владою на підставі рекомендації Ради Євросоюзу.

У той же час, залишається в силі вимога про надання довідки про негативний результат тестування на COVID-19 методом ампліфікації нуклеїнових кислот (NAAT, наприклад ПЛР-тест), зробленого не більше ніж за 72 години до подання документа (не поширюється на дітей до 12 ти років).

Також можна подати довідку про результати швидкого тесту на антитіла до COVID-19 (TRAg), зробленого в період не більше ніж за 48 годин до подання довідки.

Крім цього дозволено прибуття в Португалію з будь-якою метою подорожуючим, в тому числі громадянам України, які мають дійсний європейський (виданий в будь-якій країні ЄС) КОВІД сертифікат (в паперовому або в електронному варіанті).

При цьому варто зазначити, що в Мадейру і на Азорські острови дозволено в'їзд для громадян України з будь-якою метою. У тому числі дозволені туристичні подорожі по безвізу.

Раніше ми також повідомляли, що з 26 липня поновлюється режим в'їзду до Королівства Швеція для громадян України.