RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Марив про небо з дитинства: як загиблий легендарний пілот Табанюк потрапив в авіацію

У трагічній катастрофі літака на Прикарпатті загинули чотири людини, серед яких - професійний легендарний льотчик, інструктор і співвласник аеродрому малої авіації в Коломиї Ігор Табанюк.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Ігор Табанюк здійснив свій перший політ в 1981 році. Він - син пілота і онук військового, тому з дитинства марив небом.

"Коли полетів на навчальному літаку Л-39 з інструктором, тоді був найбільш пам’ятний політ. Я прагнув цього три роки, не міг пройти медкомісію. Запам’ятався тому, що від переживання текла кров із носа, і я не міг її зупинити", - розповідав сам Табанюк журналістам "Суспільне Карпати".

Ігор вступив до льотного училища з четвертого разу - від хвилювання кожен раз при проходженні медкомісії він "зрізався" на кардіограмі. Це не завадило успішно закінчити Чернігівське авіаційне училище. Освоїв L-39, МіГ-21, Як-28, Су-24 МР і багато інших. Служив в Угорщині та Азербайджані. У 1985 році по службі переїхав разом з дружиною Оксаною в місто Коломия, де протягом 6 років був командиром ескадрильї, а потім - заступником командира полку з льотної підготовки.

"У 2002-му Ігор Табанюк закінчив службу у званні полковника. Льотчик першого класу з нальотом у понад тисячу годин залишив армію, бо не зміг миритися з поширеним тоді в армії принципом "я начальник, ти дурень": останньою крапкою для Ігоря став конфлікт із перевіряльником зі штабу через надумані претензії останнього до конспектів лекцій досвідченого пілота – спочатку через мову, а потім – через три пропущені коми... Табанюк сам написав рапорт на відставку", - йдеться в повідомленні.

Також читайте матеріал про Ігоря Табанюка: В авіакатастрофі на Прикарпатті загинув відомий льотчик: фото, відео і всі деталі про жертви