RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Пригостили жуйкою з отрутою: Чаус вперше розповів про своє викрадення

Колишній суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, якому 4 серпня обирали запобіжний захід, заявив, що перед викраденням його отруїли за допомогою жувальної гумки.

Про це повідомило джерело "Сегодня" в правоохоронних органах.

За словами екс-судді, після того як він її пожував, "не усвідомлював своїх дій". Крім того, на суді Чаус сказав, що проти нього була здійснена якась провокація, маючи на увазі, що його підставили.

Правоохоронці заявляють, що вірити розповіді Чауса про жуйку немає підстав.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року Миколу Чауса затримали детективи Національного антикорупційного бюро за отримання хабара в розмірі 150 тис. доларів США. 6 вересня Верховна Рада дала добро на арешт судді. Однак суддя встиг покинути територію України, а 12 вересня він був оголошений в розшук.

У березні 2017 року Миколу Чаус був затриманий на території Молдови. 6 жовтня того ж року сусідня держава відмовилася надати йому політичний притулок.

4 квітня 2021 року з'явилася інформація про те, що в Молдові невідомі викрали екс-суддю. На наступний день в МВС Молдови повідомили, що у викраденні Миколи Чауcа брали участь іноземні громадяни, які покинули Молдову через кордон з Україною.

17 травня 2021 року в мережі з'явилося відео, в якому Чаус заявив, що знаходиться в безпеці. При цьому його адвокат Вишневий підкреслив, що ця заява не може вважатися добровільною.

30 липня колишній суддя був виявлений в селі Мазурівка Вінницької області. Він повідомив, що його було викрадено невідомими, та здався поліцейським, у яких, за інформацією головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова, Чауса було відбито співробітниками СБУ.

Увечері цього ж дня співробітники НАБУ блокували будівлі Головного управління СБУ в Києві, але Чауса, який знаходився всередині, їм не видали.

3 серпня НАБУ повідомило про затримання Чауса і вручення йому підозри в лікарні "Феофанія".