RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Багато досягнень звелися до нуля: в ВООЗ зробили нову тривожну заяву по коронавірусу

ВООЗ закликає ввести мораторій на ревакцинацію як мінімум до кінця вересня, щоб дати можливість вакцинувати не менше 10% населення кожної країни.

Про це заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус на брифінгу у четвер, 5 серпня.

Він зазначив, що багато досягнень світового співтовариства в боротьбі з пандемією звелися до нуля по ряду причин.

"Світ знаходиться зараз в періоді реальної небезпеки. Багато з досягнень, яких ми добилися, зараз піддаються ерозії", - сказав гендиректор ВООЗ.

За його словами, причинами такого стану речей є збільшена кількість соціальних контактів, непослідовність заходів в області охорони здоров'я і громадській сфері, а також нерівноправна вакцинація.

"Насилу здобуті досягнення в боротьбі з пандемією втрачаються, системи охорони здоров'я перевантажені, оскільки зростання числа інфікованих створює брак необхідних для порятунку життів засобів лікування", - заявив глава організації.

Нагадаємо, раніше науковці дійшли висновку, що ризик заразитися у тих, хто прищепився від Covid-19 більше півроку тому, в порівнянні з тими, хто прищепився пізніше, вище в два з половиною рази. Ситуацію може виправити введення третьої дози вакцин.

Читайте також матеріал "Апострофа": Тільки вакцина може врятувати від госпіталізації або смерті - головний санлікар Ігор Кузин.