RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Здоров'я

Новини

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Українців попередили про необхідність повторної COVID-вакцинації: коли її проведуть

У той час, як в Україні вакцинація від коронавірусу йде набагато повільніше, ніж планувалося, в країні заговорили про повторну вакцинації, яка може знадобитися через рік після перших щеплень.

Про це сказав головний санітарний лікар України Ігор Кузин в ефірі "Українського радіо".

"Ми розглядаємо повну ревакцинацію через рік після базової", - уточнив він.

Крім того, якщо світові фахівці дадуть рекомендації щодо необхідності вакцинації третьою, бустерною дозою вакцин, то в Україні будуть розглядати і таку можливість.

Нагадаємо, раніше науковці дійшли висновку, що ризик заразитися у тих, хто прищепився від Covid-19 більше півроку тому, в порівнянні з тими, хто прищепився пізніше, вище в два з половиною рази. Ситуацію може виправити введення третьої дози вакцин.

Читайте також матеріал "Апострофа": Тільки вакцина може врятувати від госпіталізації або смерті - головний санлікар Ігор Кузин.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я