RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Україна відреагувала на плани РФ розмістити ядерну зброю в Криму

В Україні занепокоєні діями РФ, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї.

Про це заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час зустрічі із керівником Jamestown Foundation Гленом Говардом в США, інформує прес-служба відомства.

"Саме з опорою на Крим Росія здійснює військові операції на Близькому Сході та в Африці, впливає на Балкани. Зараз те саме відбувається з Північним потоком-2. Три країни Балтії опиняться під страшенним тиском. Так само під прямою загрозою опинилась Польща. Для України та країн Балтії – це майже гарантована ескалація, а для решти Європи – тотальна залежність у майбутньому і гарантований шантаж", - сказав міністр.

Він переконаний, що треба посилити санкції проти компаній, які втілюють Північний потік-2, і не допустити його запуску.

"Важливим є розширення безпековий пакет для України. У першу чергу – за рахунок розгортання сил ПВО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів. Наше законодавство це дозволяє", - заявив Резніков.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс продовжить нарощувати свій військовий потенціал і використовувати "широку комбінацію різних інструментів" для протидії російській агресії.