RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

П'ятниця 13-е: випадки дивних збігів у знаменитостей

З давніх-давен п'ятницю, 13-е вважають днем з негативною енергетикою і це підтвердилося в життях деяких відомих людей.

"Апостроф" розповідає про дивних збігів, пов'язаних з цим днем і числом.

Аль Капоне - відомий американський гангстер, який був свого часу "господарем Чикаго", був заарештований і засуджений до тюремного ув'язнення саме в п'ятницю 13-го.

Тупак Шакур - популярний музикант і композитор був убитий в Лас-Вегасі в п'ятницю, 13 вересня 1996 року. До цього він залишився неушкодженим під час кількох замахів.

Орландо Блум - британський актор в дитинстві саме в п'ятницю, 13-го пережив смерть батька. Після цього він дізнався, що його біологічний батько - друг їх сім'ї.

Ріхард Вагнер - великий німецький композитор XIX століття був відзначений числом "13" все життя. Його ім'я складається з 13-и латинських букв, народився він в 1813 році. У п'ятницю, 13 жовтня він почув оперу Вебера "Вільний стрілець", яка мала на нього великий вплив. За все своє життя він написав 13 опер. День його смерті - 13 лютого.

Наполеон Бонапарт - імператор французів і один з видатних полководців в історії, був дуже забобонний щодо цифри "13" - він утримувався від проведення військових дій 13 числа.

Англійська королева Єлизавета I (1533-1603) і нафтовий магнат Жан Поль Гетті (1892- 1976) ніколи не підписували в цей день ніяких договорів і угод.

Йоганн Вольфганг Гете - німецький поет, мислитель і натураліст, так не довіряв п'ятниці, 13-му, що завжди проводив ці дні в ліжку.

Раніше "Апостроф" публікував місячний календар на серпень. У ньому 13-е число відзначене як сприятливий день для поїздки у відпустку і названо позитивним днем.