RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

В Україні з'явилася нова держнагорода: хто отримає і як буде виглядати, фото

У понеділок, 16 серпня, президент Володимир Зеленський підписав Указ № 362/2021 "Про відзнаку Президента України "Національна легенда України". Документ затвердив Положення про відзнаку "Національна легенда України", зображення нагороди та бланка диплома до неї.

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Нагороду вручатимуть як громадянам України, так і іноземцям та особам без громадянства за особисті заслуги в становленні та захисті незалежної України, зміцнення її державності та служінні українському народові.

Також відзнакою можуть нагородити за вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров'я та благодійну та громадську діяльність.

Нагороду "Національна легенда України" виготовлять із золота у вигляді стилізованої квітки, а пелюстки вкриють синьою і жовтою емаллю.

У центрі нагороди буде рельєфне зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого.

Відзнаки "Національна легенда України" вручатимуться на підставі указу президента країни щорічно з нагоди Дня Незалежності.

Фото: Офіційний сайт президента України

Фото: Офіційний сайт президента України

Раніше ми писали, що в День матері президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про присвоєння почесного звання" Мати-героїня".